Powerpoint

Met Powerpoint kun je een presentatie maken, kortweg ook wel een Powerpoint genoemd. Zo’n presentatie kun je vergelijken met de ouderwetse diashow. Plaatjes schieten voorbij, één voor één. Alleen is de Powerpoint een stuk moderner dan de diashow. Je kunt namelijk gebruik maken van special effects, je kunt geluiden aanbrengen in de presentatie, mooie plaatjes en als je alles goed hebt ingesteld, gaat het allemaal vanzelf, of slechts door één klik op de muisknop.

Toepassingen in de les

Meestal zet je een Powerpointpresentatie in als hulpmiddel. Als je over een onderwerp vertelt, kan de powerpoint het verhaal ondersteunen. In de presentatie staan bijvoorbeeld steekwoorden, belangrijke grafieken of afbeeldingen van ander feitenmateriaal. Er kunnen dus allerlei zaken worden opgenomen in een Powerpointpresentatie, om het verhaal aantrekkelijker te maken. Of om bepaalde dingen te laten zien die zonder presentatie niet mogelijk zijn: je kunt filmpjes, linken naar websites en andere media opnemen.

Handreikingen

Klik hier voor een duidelijk geschreven handleiding. Voor een filmpje zoek je op youtube, er bestaan zoveel mogelijkheden, dat het onmogelijk is hier alle linken naar bruikbare filmpjes neer te zetten.