Mentimeter

De mentimeter is een eenvoudige en krachtige tool om de mening van leerlingen te peilen of een toetsvraag te stellen, zonder dat er stemkastjes nodig zijn. De leerlingen kunnen gebruik maken van hun smartphone, iPad, of laptop/pc. De docent stelt de vraag via de website www.mentimeter.com en toont deze vraag vervolgens op het digibord. De leerlingen kunnen hun antwoord geven door de unieke link bij de vraag te volgen. Deze link kan op de elektronische leeromgeving (Teletop) of via een QR-code klaargezet worden. De stemming is live, de antwoorden worden gelijk vertoond. Er is ook een optie om de antwoorden nog even verborgen te houden.

Toepassingen in de les

Je kunt Mentimeter in de les gebruiken als stemkastje bij het activeren van voorkennis of om te kijken of de stof begrepen is. Natuurlijk kun je deze tool ook gebruiken om de mening van de leerlingen te vragen, bijvoorbeeld wat zij van de les hebben gevonden.

Handreikingen

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de werkwijze en hier voor een beschrijving van een toepassing. Voor een filmpje klik je hier.