Titanpad

TitanPad is een gratis tool waarbij je met verschillende mensen samen aan een tekst kan werken (vergelijkbaar met een word-document). Je hoeft je niet aan te melden, je kan onmiddellijk starten. Je deelt de URL van het document met anderen en ze kunnen mee aan de slag. Iedereen met de link kan het document gewoon beginnen te bewerken en de wijzigingen worden in real time weergegeven. Het is dus geen probleem om met meerdere mensen tegelijkertijd in hetzelfde document te werken. Ieder krijgt zijn kleur zodat je goed ziet wie wat intypt en/of wijzigt. De wijzigingen zijn echter beperkt tot tekstbewerking. Foto’s en dergelijke kunnen niet ingevoerd of verwijderd worden. De uiteindelijke tekst kan geïmporteerd worden in een Word-document. Dan kan de lay-out wel nog aangepast worden en kunnen eventueel foto’s toegevoegd worden. De tool toont aan de rechterzijde van de pagina een chatkanaal, zodat de deelnemers informatie kunnen uitwisselen. Tot slot is ook een timeslider terug te vinden, waarmee alle gebeurde wijzigingen terug bekeken kunnen worden.

Toepassingen in de les

  • Gebruik het als een plaats waar leerlingen hun vragen kunnen stellen over een film die je met ze in de klas bekijkt, of over een onderwerp dat je behandelt.
  • Gebruik het als een plaats waar leerlingen vragen over een les kunnen stellen. Je kunt er zelf naar terugkijken om te zien of de lesstof begrepen wordt.
  • Geef een link naar een artikel en vraag de studenten om hun mening.
  • Gebruik het voor opdrachten: de leerlinen bediscussiëren in real time een televisieprogramma.
  • Gebruik het in de klas voor een brainstormsessie
  • Laat leerlingen samenwerken aan een opdracht of een gemaakte brief nalezen en spellingfouten corrigeren.

Handreikingen

Klik hier voor een duidelijk geschreven handleiding. Voor een filmpje klik je hier. Voor ideeën klik je hier.