Google Earth (offline) / Google Maps (online)

Met Google Earth kunt je via een virtuele globe een reis over de hele wereld maken en satellietbeelden, kaarten, terreingegevens, 3D-gebouwen en nog veel meer bekijken. Met de rijke geografische inhoud van Google Earth kunt je een natuurgetrouwe weergave van de wereld ervaren.

Toepassingen in de les

De opties in Google Earth zijn schier oneindig. Hieronder een paar voorbeelden van dingen die je kunt doen.

-          Ontdek de aarde: je kunt naar elke locatie op aarde vliegen, steden en hun geografische kenmerken ontdekken, lokale bedrijven            zoeken en rondleidingen maken.
-          Verken de hemel: je kunt genieten van de wonderen van het heelal en ons zonnestelsel ontdekken.
-          Duik in de oceaan: je kunt de diepten van de oceaan bezoeken en de diepste onderwaterravijnen van de planeet verkennen. Leer meer over oceaanobservaties, klimaatverandering en bedreigde diersoorten. Je kunt zelfs nieuwe plaatsen ontdekken waar je kunt surfen, duiken en vissen.
-          Zet voet op de maan: je kunt een rondleiding langs de landingslocaties volgen, beschreven door Apollo-astronauten, en 3D-modellen van gelande ruimtevaartuigen bekijken.
-          Bezoek Mars: je kunt naar de rode planeet reizen en de laatste NASA-beelden van onze buurplaneet bekijken.

Handleiding

Informatie over het gebruik van Google Earth vind je hier.
Een video handleiding en lesideeën over google earth vind je hier.

Google Maps is vergelijkbaar met Google Earth alleen met wat andere mogelijkheden. Het verschil is dat deze versie volledig online is en je er dus niet voor hoeft te downloaden.
Een handleiding van google maps vind je hier.
Een video handleiding om zelf kaarten aan te maken in google maps vind je hier.